Sunnuntaina 21.3. Rajavartiolaitos viettää 102:tta vuosipäivää hyvin poikkeuksellisessa tunnelmassa. Noin vuosi sitten covid19 pandemia aiheutti maassamme pahimman kriisin yli 70-vuoteen. Valmiuslaki otettiin käyttöön, mitä ei ollut tapahtunut koskaan aikaisemmin historiassamme. Viime kesän tasaantumisvaiheen jälkeen olemme jälleen samassa tilanteessa. Valmiuslaki on jälleen otettu käyttöön ja tautitilanne on huonompi kuin vuosi sitten.

Pandemia on vaikuttanut voimakkaasti myös Suomenlahden Merivartiokillan toimintaan. Peruutettu – kertoisi hyvin tilanteesta, jos sitä pitäisi kuvata yhdellä sanalla. Tautitilanne on rajoittanut toimintaa voimakkaasti. Kevätkokousta jouduttiin jälleen siirtämään huonontuneen tautitilanteen vuoksi. Ainoastaan ammuntatoiminta on voinut rajoitetusti jatkua.

Valoa tunnelin päässä on kuitenkin jo näkyvissä. Rokotusmäärät kasvavat, rajoitukset purevat ja taudin kausivaihtelu tekee tuloaan. Toivon, että jaksatte vielä vähän aikaa noudattaa rajoituksia. Kyllä tästä vielä noustaan.

Toivotan killan jäsenille hyvää vuosipäivää!

Ari Wan
Puheenjohtaja